Hotelul Cismigiu revine. Si nu e singurul
Dupa o perioada de stagnare, lucrarile de constructie a mai multor hoteluri amplasate in cladiri de patrimoniu din centrul Capitalei au fost reluate. Deschiderea acestora se va intampla, indiferent de evolutia generala a economiei, intr-un moment fara prea multe in comun cu anii de gratie ai hotelier.
Trecatorii de pe Bulevardul Regina Elisabeta, una dintre arterele centrale din Bucuresti, au avut parte de o surpriza in ultimele saptamani. Una dintre cladirile emblematice ale zonei era acoperita cu o prelata de protectie care lasa se se intrevada cateva schele, iar din spate se auzea un zgomot specific de santier. Poate fi considerata o surpriza placuta, avand in vedere ca este vorba de fostul Hotel Cismigiu, despre a carui refacere si redeschidere s-a vorbit de nenumarate ori in ultimii ani, fara a se face insa progrese. Pana in aceasta primavara.
"Am inceput lucrarile de curand, dupa ce in primavara obtinesem autorizatiile de constructie", spune Alejandro Solano, directorul general al Hercesa in Romania. Solano pare fericit: Hotelul Cismigiu a fost cumparat de mai bine de cinci ani de catre dezvoltatorul spaniol, de la mostenitorii fostilor proprietari. "Daca luam in calcul procesul de obtinere a autorizatilor de constructie, dar si a finantarii, este o perioada normala. Este un proiect complicat", justifica managerul perioada de inactivitate legata de proiectul hotelului Cismigiu.
Finantarea recent obtinuta este de altfel una dintre putinele acordate pentru sectorul imobiliar, in urma unor negocieri despre care Solano afirma ca au fost normale pentru contextul economic general. In total, proiectul va necesita investitii de zece milioane de euro, din arhitectura vechii cladiri urmand a fi pastrata doar fatada. Hotel Cismigiu ar trebui sa fie deschis la sfarsitul lui 2011, in chip de aparthotel cu 62 de camere. "Acum suntem in negocieri pentru afilierea hotelului la un lant international. Il vom pastra in portofoliul companiei, nu intentionam sa il vindem", mai spune directorul Hercesa.
Lipsa finantarii a fost si motivul opririi lucrarilor la un alt hotel care va fi amplasat intr-o cladire veche, din care va fi pastrata de asemenea doar fatada. Este vorba de Europa Royale, de langa Hanul lui Manuc, proiect a carui constructie a fost stopata timp de noua luni, pana in primavara acestui an. "Am rezolvat problemele in mai multe moduri. In primul rand, proiectul a fost imbunatatit prin adaugarea de noi camere, in al doilea rand am obtinut finantarea, iar dezvoltarea centrului vechi din Bucuresti ne-a dat ideea deschiderii a trei noi restaurante in cadrul hotelului", afirma Karolis Paliulis, deputy director al filialei locale a Europa Group Investment (EGI), dezvoltator originar din Lituania, care are in proprietate proiectul din zona Unirii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro