Oana Iliescu: Rezistenţa, agilitatea, creativitatea, empatia şi relaţiile autentice cu echipa şi cu clienţii sunt cele mai importante elemente care ne-au ajutat să depăşim cu bine această perioadă şi să ne continuăm activitatea fără întrerupere
Managing Director • Cushman & Wakefield Echinox
Cifră de afaceri (2019): 5,95 mil. euro • Profit (2019): 0,7 mil. euro • Număr de angajaţi: 65
Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:
Această pandemie ne-a învăţat să asimilăm într-un ritm accelerat o schimbare care era inevitabilă. După mai bine de un an de la declanşarea crizei, putem spune că ne-am adaptat la un nou mod de viaţă, atât în mediul de business, cât şi în plan personal. În acest context, rezistenţa, agilitatea, creativitatea, empatia şi relaţiile autentice cu echipa şi cu clienţii sunt cele mai importante elemente care ne-au ajutat să depăşim cu bine această perioadă şi să ne continuăm activitatea fără întrerupere.
Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:
Extinderea echipei de industrial şi logistică, unul dintre domeniile consultanţei imobiliare care şi-a dublat activitatea în 2020.
Piaţa spaţiilor logistice şi industriale este în continuă creştere, sectoarele FMCG şi componenta e-commerce a retailerilor fiind principalele surse pentru cererea de spaţii noi.
Work from home sau de la birou?
«Work from home» full time a fost pentru mine un experiment care a durat aproximativ 5 săptămâni anul trecut şi care m-a ajutat să valorizez rolul spaţiului de birou şi a interacţiunii directe cu colegii şi cu clienţii, atât pentru activitatea de business cât şi pentru echilibrul meu personal. În ultimele luni, am conturat un program de lucru hibrid (WFH-WFO) pentru echipa noastră, pornind de la regulile de distanţare şi ţinând cont de nevoile fiecărei divizii. Acesta este modelul pe care vom continua să operăm în continuare, însă spaţiul de birou, deşi va fi ocupat într-un mod diferit, va rămâne un element central al activităţii noastre.
Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:
Anul 2020 a fost anul în care mi-am văzut colegii mai puţin, însă am comunicat cu ei mai mult decât o făceam în trecut. În perioada stării de urgenţă, când am migrat către lucrul de acasă, întâlnirile virtuale cu echipele au fost mai dese decât erau întâlnirile fizice la birou într-un context normal, iar pe lângă subiectele de business pe care le discutăm, am lăsat loc şi temelor informale, pe care le-am fi dezbătut în pauza de prânz sau la o cafea atunci când eram cu toţii la birou. Odată cu ridicarea restricţiilor, am organizat revenirea la birou în condiţii de siguranţă şi am acordat flexibilitate echipelor să îşi stabilească programul de lucru în funcţie de contextul profesional şi personal al fiecărui membru al echipei. Astfel, comunicarea, flexibilitatea şi preocuparea autentică pentru binele colegilor cred că au contribuit la motivarea echipei în această perioadă.
Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:
Sportul, călătoriile şi timpul petrecut cu familia şi cu prietenii sunt sursele mele pricipale de energie. Deşi criza generată de pandemie a venit şi cu multe restricţii, am găsit modalităţi creative pentru a accesa aceste surse. Am făcut sport acasă şi în parc, am călătorit mai mult în România, m-am bucurat de mai mult timp petrecut cu familia şi am savurat întâlnirile cu toţi cei dragi, atunci când au devenit posibile.
Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:
Colegii au fost sursa mea de inspiraţie în toată această perioada. Atât echipa globală C&W care ne-a împărtăşit experienţe şi practici valoaroase din ţările care se confruntau cu această criză înaintea noastră, cât şi colegii mei, prin entuziasmul şi determinarea cu care fiecare dintre ei a înfruntat aceste provocări fără precedent, au identificat noi oportunităţi de dezvoltare şi au contribuit la minimizarea impactului acestei crize pentru compania noastră, în anul care a trecut.
Putere vs. feminitate:
Nu cred că cele două noţiuni se exclud în totalitate. Pornind de la exemplele de succes în gestionarea pandemiei înregistrate în statele conduse de femei, cred că această perioadă a evidenţiat importanţa calităţilor de leadership considerate «feminine» ‒ dialogul, flexibilitatea, empatia, încrederea, grijă pentru oameni, într-un mediu ce devine din ce în ce mai volatil.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro