Gripa porcina, norocul asiguratorilor
Oricat de cinic ar suna, pentru cei cu afaceri in sanatate, orice boala inseamna o potentiala sursa de castig. Tocmai de aceea, iarna - si mai ales iarna aceasta - , a trezit instinctul de autoprotectie in romani si a adus castiguri bune pentru vanzatorii de asigurari de sanatate.
Nu o data s-a intamplat ca in momentul in care era anuntata aparitia unui nou virus si a unei noi pandemii sa apara numeroase voci care sa sustina teoria conspiratiei, potrivit careia totul nu este altceva decat o scorneala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care incearca sa faca rost de bani de pe urma vanzarilor de medicamente, a serviciilor de ingrijire medicala sau a politelor de sanatate. Indiferent daca este sau nu adevarat, un lucru este cert: astfel de momente arata cresteri clare in vanzarile companiilor producatoare de medicamente, ale clinicilor private si chiar si in afacerile companiilor care vand asigurari de sanatate. Aproape 7.000 de cazuri de gripa porcina au fost confirmate pana acum la noi, ceea ce inseamna alte zeci de mii de noi potentiali clienti. n multe cazuri, companiile de pe piata de profil au inceput deja sa adune castigurile - farmaciilor nu le-a mers prea rau anul trecut, iar clinicile private incep sa atraga tot mai multi clienti individuali. {i in asigurari lucrurile au inceput sa se miste, insa cu o forta mult mai mica.
Pe aceasta piata, primii care au inteles ca din isteria creata de virusul AH1N1 poate iesi un castig frumos au fost bulgarii de la Euroins, care au lansat la inceputul anului un produs de asigurare care acopera cheltuielile in cazul imbolnavirii cu gripa noua. Polita, valabila incepand cu a saptea zi de la incheierea contractului, a fost introdusa sub forma unei clauze suplimentare la asigurarea de accidente, iar prima este cuprinsa intre 30 si 35 de euro pe an. n cazul spitalizarii, asiguratul primeste 20 de euro pe zi, pentru maximum 45 de zile. Asigurarea ofera si despagubiri pentru convalescenta de dupa spitalizare, in valoare de 15 euro pe zi, pentru maximum 60 de zile. n cazul decesului persoanei asigurate, despagubirea este de 5.000 de euro. Suma nu este uriasa, insa impactul mediatic pe care l-a avut semnalarea aproape zilnica a unor noi cazuri de gripa a fost foarte mare. Desi initial polita era valabila doar pe teritoriul Romaniei, interesul brusc si crescut al romanilor i-a facut pe cei de la Euroins sa extinda aria de valabilitate si pentru strainatate, prima fiind de 70 de euro, in acest caz.
"Cred ca mai castigate ies clinicile private si companiile producatoare de medicamente. Mai putini sunt aceia care isi incheie si o polita de sanatate pentru ca prefera sa urmeze tratament sau sa faca un vaccin", spune Sanziana Maioreanu, directorul general al companiei de asigurari Signal Iduna, specializata in vanzarea asigurarilor de sanatate. {i totusi, in doar o luna, Euroins a vandut peste 400 de polite impotriva virusului AH1N1. Un semnal clar ca pana cand virusul nu va disparea, nici vanzarile nu vor intra pe o panta descendenta.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro