Atentie! se picteaza
Se ia un geniu in ale artei si se construieste un film legat de prestatia acestuia in societate, punand accentul cu precadere pe viata intima.
Se ia un geniu in ale artei si se construieste un film legat de prestatia acestuia in societate, punand accentul cu precadere pe viata intima. Te gandesti la "Frida" cu "Salma Hayek" sau la "Surviving Picasso" cu Anthony Hopkins.
Rezultatul? Inevitabil drama! Situatia din "Modigliani" parea condamnata sa nu fie diferita. Filmul, o coproductie SUA - Franta - Germania - Italia - Romania - Marea Britanie, realizat in studiourile MediaPro Pictures in vara anului 2003, e regizat de Mick Davis exact pe reteta de mai sus. Cliseu cultural sau reteta de succes? Daca tinem cont de cronicile tarzii ale filmului din 1958 "Amants de
Pe de alta parte, de data aceasta, rezultatul final e conditionat si prestatia unica a lui Andy Garcia, care poate, pe alocuri, ii da si un aer de rock and roll pictorului, imagine care era mai greu de asociat filmului din 58. Iar in final, si modul in care spui povestea joaca un rol important. Iar in "Modigliani" naratiunea isi joaca bine rolul. Pictor marcant al modernismului european astazi, personalitate neconformista in ultimii ani ai vietii, cei surprinsi si in film: Amedeo Modigliani, pictor si sculptor italian, ucenic al lui Brancusi, cu puternice influente in arta sa, are un minus fata de Picasso sau Rivera sau alte personaje romantate in productii hollywoodiene: o crunta situatie financiara.
Aspect care da de altfel si nastere tragediei. In povestea sa de dragoste cu Jeanne (Elsa Zylberstein), o frumoasa tanara catolica in Parisul (a se citi Bucuresti, pentru ca aici au fost facute majoritatea filmarilor) inceputului de secol XX, apare un copil nelegitime pe care parintii Jeannei il trimit la o manastire de maicute pentru a fi crescut.
Dincolo de betia continua, dincolo de droguri, sentimentul patern il apasa suficient de puternic pentru a cauta o solutie sa faca rost de bani pentru a-si recastiga copilul si pentru a-l putea creste. Si nu trebuie sa caute mult pentru ca solutia il intampina: competitia anuala de arta care avea loc in
Trece peste principii, renunta sa mai vada competitia sub demnitatea artistilor adevarati si se inscrie in concurs. Prietenul sau Picasso il urmeaza. Parisul e in flacari artistice. Cine va castiga?
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro