CSR 2022. Seeds for the future, ediţia 2022 - Huawei România
Motivaţie:
Toată lumea are dreptul la o educaţie digitală de înaltă calitate, aceste abilităţi devenind din ce în ce mai importante şi necesare în lumea de astăzi. România are una dintre cele mai bune resurse de talente TIC (tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor) din Europa, dar resursele de învăţare nu acoperă încă anumite regiuni sau comunităţi, observă reprezentanţii Huawei. În fiecare an, compania şi-a propus să reunească tinere talente din universităţi de top în cadrul acestui program intensiv şi informativ de formare, oferind studenţilor şansa de a explora tehnologia TIC Huawei, de a vorbi cu experţii din industria IT şi de a descoperi cultura chineză tradiţională şi modernă, totul în vederea dezvoltării tinerilor din punct de vedere profesional. „Credem că, prin eforturile noastre, mai multe tinere talente în domeniul TIC ar putea descoperi multitudinea de oportunităţi disponibile în România, astfel încât să aleagă să rămână în ţară şi să contribuie la viitorul economiei digitale a României. Pentru a realiza acest lucru, ne angajăm să lucrăm cu partenerii noştri pentru a conecta mai multe şcoli, pentru a oferi formare în sfera abilităţilor digitale şi pentru a cultiva tinere talente în domeniul TIC pentru viitor”, explică reprezentanţii companiei.
Descrierea proiectului:
Seeds for the Future este programul emblematic de responsabilitate socială corporativă la nivel global al Huawei, derulat în prezent în aproximativ 140 de ţări, precum şi cea mai longevivă iniţiativă de responsabilitate socială corporativă în comparaţie cu oricare dintre celelalte iniţiative de responsabilitate socială corporativă din întreaga lume, potrivit reprezentanţilor companiei. Programul a fost lansat în România în august 2014. Susţinuţi de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, opt studenţi de la şapte universităţi locale au participat la prima ediţie a programului. Printre universităţile implicate s-au numărat Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea Alexandru Ioan Cuza şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
Ambasadorul României în China a participat la evenimentul de lansare şi a acordat interviuri presei, în cadrul cărora a mulţumit companiei Huawei pentru organizarea activităţii de CSR şi şi-a exprimat sprijinul pentru această iniţiativă. Bazându-se pe succesul înregistrat în 2014, programul a atras încă opt studenţi în 2015. Ministrul Educaţiei Naţionale şi vice-ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale au participat la conferinţa de presă, unde au recunoscut contribuţiile programului la educaţia din România şi la dezvoltarea TIC. Programul Seeds for the Future 2021 continuă în cadrul programului emblematic local de dezvoltare a talentelor „ICTalent" şi, de asemenea, în cadrul Memorandumului de Înţelegere semnat recent cu Universitatea Politehnica din Bucureşti. 20 de studenţi au fost selectaţi din peste 800 de candidaţi pentru a se alătura cu succes programului Seeds for the Future. În final, rata de absolvire a fost de peste 90%, jumătate dintre aceştia fiind studente. În cadrul ceremoniei de închidere, proiectul a fost susţinut de Maria Manea, secretar de stat din partea Ministerului Educaţiei.
Rezultate:
În România, programul „Seeds for the Future” se derulează din 2014, contribuind până acum la formarea a peste 300 de studenţi pasionaţi de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Programul reprezintă pentru studenţii înscrişi o oportunitate extraordinară de a învăţa şi de a-şi perfecţiona atât abilităţile tehnice, cât şi pe cele personale, având un rol important în debutul lor din punct de vedere profesional după absolvirea studiilor. Ediţia de anul acesta le-a oferit ateliere de lucru pe diverse teme de tehnologie şi digitalizare, dar şi despre public speaking şi leadership. Anul acesta, în cadrul programului au putut participa 35 de studenţi din România şi Republica Moldova, timp de 7 zile, în Bucureşti.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro