Internetul de dupa Internet
O companie americana propune o idee noua pentru utilizatorii de laptop: cum sa navighezi pe web fara sa fii online.
O companie
Webaroo si-a propus sa faca bani din servicii Internet pe care le ofera utilizatorilor de laptop-uri si de alte gadgeturi mobile care se pot conecta la web. Ce este diferit fata de alti furnizori este ca noul serviciu nu ofera acces la Internet nici prin cablu, nici wireless. De fapt, nici macar nu necesita o conexiune.
Webaroo si-a propus sa copieze un numar semnificativ de pagini web si sa il faca accesibil, la cerere, pentru utilizatorii care se afla pe drum sau in zone unde nu au acces la Internet. Cei care vor descarca software-ul din pagina www.webaroo.com trebuie sa se conecteze la Internet cateva minute (pentru a se descarca pe computer continutul paginilor urmarite de Webaroo) dupa care vor putea vizualiza acele site-uri chiar daca intre timp nu mai au acces la Retea.
De exemplu, un tu-rist care calatoreste in Londra, poate lua cu el pe laptop un pachet continand cateva mii de site-uri cu informatii despre oras. In plus, de fiecare data cand va gasi un punct de acces Internet, toate informatiile continute de site-uri vor fi aduse la zi.
"Este una dintre cele mai interesante idei care au aparut in ultima vreme, una care cred ca are intr-adevar potentialul de a schimba modul cum folosim Internetul", spune Rob Enderle, analist principal al Enderle Group, citat de Seattle Post Intelligencer.
Webaroo are, evident, si limitarile sale. Deoarece utilizatorii nu sunt conectati la Internet, informatiile nu sunt furnizate in timp real, dupa cum nu se mai pune problema cumparaturilor online sau a download-ului. Dar Brad Husick, proprietarul serviciului, are incredere ca ideea lui va prinde.
Printre primele pachete de informatii ce vor fi disponibile se numara cel care contine stiri de pe 100.000 de site-uri. "Este ca si cum ai purta cu tine toate ziarele din lume." Husick a inceput deja sa semneze acorduri cu principalii producatori de dispozitive mobile pentru ca acestea sa fie dotate din fabricatie cu Webaroo. Pana acum, aceste acorduri s-au materializat sub forma a 10 milioane de laptopuri care vor fi scoase la vanzare cu software-ul preinstalat.
Ideea de la care a inceput acest proiect a fost sa "puna Internetul pe hard disk". Dar afirmatia nu trebuie luata ad-literam. In prezent exista aproape 10 miliarde de pagini web, iar daca fiecare pagina ar avea doar 10 kb, ar insemna ca hard-disk-ul amintit de cei de la Webaroo ar trebui sa aiba aproape 1 milion de GB, lucru imposibil.
Practic, Webaroo imparte printr-un sistem propriu aceasta cantitate uriasa de informatie in pachete mici, dedicate exclusiv unei anumite teme. Asta este tot ce ai nevoie, sustin reprezentantii companiei, argumentand ca oricum foarte putine persoane trec de primele 2-3 pagini de rezultate atunci cand cauta un subiect folosind un motor de cautare. Cu Webaroo, rezultatul cautarii nu este doar o lista cu pagini web, ci chiar paginile intregi, cu toata grafica intacta, inclusiv link-urile continute catre alte pagini. Fiecare pachet oferit de Webaroo va contine aproximativ 10.000 de pagini web, "livrabile" prin intermediul unui executabil de doar 5 MB.
Analistii sunt de parere ca serviciul va fi un mare succes in randul angajatilor care calatoresc foarte mult in afara zonelor acoperite cu conexiuni Internet. Daca se va dovedi asa, Webaroo va fi un concurent serios pentru hotspot-urile care taxeaza conectarea la Internet. Compania mama spune ca noul soft va fi oferit gratuit utilizatorilor, toate costurile urmand sa fie acoperite din publicitate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro