Ce facem atunci când bateria telefonului ţine prea puţin

Autor: Andrei Gîrbea Postat la 20 iunie 2013 4641 afişări

Îmi aduc aminte cu oarecare nostalgie de telefoanele anilor 2000, pe care le încărcam o dată şi le foloseam chiar şi o săptămână. Pe măsură ce telefoanele au devenit smartphone-uri, cu ecrane care de care mai sofisticate, cu hardware puternic şi funcţii tot mai multe, autonomia lor a scăzut exponenţial. Astfel că în prezent am ajuns să ne plângem că nu ne ţine bateria telefonului nici măcar până la sfârşitul zilei, deşi l-am încărcat de dimineaţă.

Ce facem atunci când bateria telefonului ţine prea puţin

DIN FERICIRE, EXISTĂ SOLUŢII. De la câteva acţiuni simple pe care le putem întreprinde pentru a economisi energie până la apelarea la baterii externe de rezervă, ce ne vor ajuta să resuscităm telefonul atunci când suntem departe de o priză.

Sunt multe de spus atunci când discutăm de primele soluţii. Câteva sfaturi ar fi însă de bază. Ecranul şi conexiunile wireless sunt principalii consumatori într-un telefon mobil modern şi primii spre care ar trebui să ne îndreptăm atenţia când nu suntem mulţumiţi de autonomie.

Ce putem face? Să nu ţinem tot timpul ecranul pe luminozitate maximă, ci să o ajustăm în funcţiile de condiţiile încon-jurătoare, sau să folosim funcţia auto oferită de unele terminale. Apoi, încercaţi să nu folosiţi pe cât posibil teme animate, cu elemente în mişcare, ci unele statice, simple. Nu în ultimul rând, utilizaţi teme în nuanţe potrivite, adaptate tipului de ecran folosit de telefonul vostru. În special în cazul terminalelor cu display AMOLED, folosiţi teme complet negre sau pe cât posibil închise la culoare, deoarece tehnologia AMOLED pur şi simplu stinge porţiunile din ecran perfect negre, astfel că ele nu mai consumă deloc energie.

IN CEEA CE PRIVEŞTE CONEXIUNILE RADIO, discuţia este, la rândul său, destul de lungă. Încercaţi să opriţi Bluetooth-ul, conexiunea GPS şi chiar wireless-ul atunci când nu le folosiţi. Mai mult, dacă veţi opri modul 4G sau chiar şi 3G al telefonului vostru atunci când nu folosiţi conexiunea de date, veţi vedea un surprinzător efect asupra autonomiei. Da, e mult mai simplu să lăsaţi aceste conexiuni tot timpul pornite, însă dacă doriţi ca bateria să vă ţină mai mult, vă va ajuta să vă creaţi un obicei din a activa doar ce aveţi nevoie, când aveţi nevoie.

DESIGUR, ACESTE SOLUŢII, ŞI ALTELE DE ACEST FEL, vor avea impact până la un anumit punct. În cele din urmă, mai ales dacă folosiţi telefonul mobil multe ore în fiecare zi, bateria tot va ajunge rapid la capătul puterilor. Iar aici intervin bateriile externe, gadget-uri cu preţuri în general accesibile şi dimensiuni medii (diferă în funcţie de capacitatea bateriei), care, odată conectate la telefon, îl vor încărca rapid.

SUNT MULTE DE ZIS DESPRE BATERIILE EXTERNE, pe piaţă existând zeci sau chiar sute de modele. Toate funcţionează însă cam în acelaşi fel: trebuie încărcate în prealabil, iar apoi pot fi folosite pentru a încărca la rândul lor telefonul/tableta sau alte dispozitive compatibile. Există însă câteva idei de bază pe care trebuie să le înţelegeţi atunci când vă alegeţi un astfel de gadget. Bateriile externe au o capacitate de încăr-care, specificată de producător, măsurată în mAh. Să luăm ca exemplu o baterie de 2.000 mAh.




Citiţi mai multe articole ale lui Andrei Mihai Gîrbea pe http://www.andreigirbea.com/

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/ce-facem-atunci-cand-bateria-telefonului-tine-prea-putin-10990343
10990343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.