Hacker universal

Postat la 03 martie 2008 21 afişări

<a href='http://lifehacker.com/' class='link3' target=_blank>www.lifehacker.com</a>

Ai probleme cu hardware-ul? LifeHacker te ajuta. Dar cu software-ul? Tot LifeHacker ar putea fi rezolvarea. Nu stii cum sa-ti cresti productivitatea muncii? Un singur cuvant: LifeHacker. Nu, nu este vorba despre vreun specialist IT, ci despre un blog pe care gasesti tot felul de sfaturi, trucuri sau scurtaturi pentru ca problemele legate de hardware, software sau productivitatea muncii sa fie mult mai simplu de rezolvat.
Spre exemplu, pentru cei care nu isi pot regla asa cum ar dori culorile si luminozitatea ecranului, Gina Trapani, vocea blogului LifeHacker, a gasit un site care face acest lucru pentru ei. Pagina web se numeste Screen Check, iar mecanismul este destul de simplu - pe pagina sunt doua bare: una care regleaza luminozitatea (de la alb la negru), iar cealalta care regleaza culorile (prin spectrul de culori rosu/verde/albastru). Urmand instructiunile Screen Check, ar trebui sa aveti un monitor reglat ca la carte. Iar acesta este doar unul din zecile de secrete pe care Gina Trapani l-a inpartasit cititorilor blogului ei, LifeHacker.


Punctul de plecare
In esenta, blogul LifeHacker face ca lucrurile sa fie mai simple si mai distractive. Cercetand foarte bine internetul, LifeHacker aduce in prim-plan sfaturi si trucuri pentru o mai buna organizare a timpului si a informatiilor.

In plus, LifeHacker dezvaluie si milioanele de feluri prin care hardware-ul si software-ul pot imbunatati vietile oamenilor. Traind intr-o perioada in care se dezvolta oamenii orientati spre tehnologie, blogul Ginei Trapani este ca un ghid in lumea tehnologiei, lume care se schimba ametitor de repede. In urma cu trei ani, Gina Trapani, programator si scriitoare in domeniul tehnologiei, a venit cu ideea de a face un blog despre software si despre productivitatea muncii. Asa a luat fiinta LifeHacker, mesajul blogului fiind "Trucuri tehnologice, sfaturi si download-uri pentru a reusi sa faci anumite lucruri".
Prima data a auzit termenul de "life hack" in 2004, intr-un discurs al jurnalistului pe domeniul IT, Danny O'Brien, tinut la o conferinta intitulata "Life Hacks: Tech Secrets of Overprolific Alpha Geeks". Ideea i s-a parut interesanta si s-a gandit atunci ca ar putea sa tina un blog despre secrete, trucuri si "scurtaturi" din domeniul IT, astfel incat sa ajute oamenii sa faca lucrurile mai simplu, crescandu-le astfel productivitatea. LifeHacker este detinut de Grawker Media, o companie din New York fondata de Nick Dent, care se ocupa de partea financiara a blogului. "Fiind doar editor, am norocul ca Grawker ma tine departe de detaliile legate de bani. Daca acest blog era numai al meu, ar fi trebuit sa ma ocup singura si de publicitate si de partea editoriala, si nu as mai fi avut timp sa scriu atat cat mi-as fi dorit, asa ca este fantastic sa am o echipa in spate care sa ma lase sa scriu", spune Trapani.


Utilizatori de Mac si de Firefox
LifeHacker este unul dintre cele mai cunoscute blog-uri de tehnologie. Numai in primii ani de viata site-ul a inregistrat peste 7 milioane de vizualizari pe luna, iar peste 100.000 de cititori s-au inscris prin RSS. Cititorul LifeHacker este omul orientat spre tehnologie: blog-ul avand un numar foarte mare de utilizatori de Mac si un numar semnificativ de cititori care folosesc browser-ul web Firefox in detrimentul browser-ului Internet Explorer al Microsoft.
Privit indeaproape, LifeHacker pare a fi o combinatie intre Real Simple, un site despre sfaturi de viata, Download.com, un site de pe care utilizatorii pot downloada gratuit diferite aplicatii software sau pot citi despre diverse tehnologii, si eHow, un site care te invata cum sa faci aproape orice. Insa site-ul care este cel mai apropiat de LifeHacker din punctul de vedere al continutului si care ar putea fi considerat unul dintre competitorii acestuia, este 43Folders, un blog despre Mac-uri si productivitate tinut de Merlin Mann.


Intrebari si raspunsuri cu Gina Trapani

Ce se mai intampla cu LifeHacker?
Obiectivul meu a fost sa furnizez continut folositor oamenilor care vor sa faca unele lucruri mai usor si se pare ca cel putin pana acum am reusit. Una dintre noutatile aduse site-ului, anul trecut, o reprezinta comentariile utilizatorilor inregistrati. De atunci am reusit sa creem o comunitate in jurul acestui site, iar daca totul merge cum trebuie, LifeHacker va avea o interactivitate mai mare cu cititorii.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care un start-up trebuie sa le aiba pentru a reusi?
Nu am fondat niciodata o companie, dar cred ca elementele necesare intr-o astfel de situatie sunt: o viziune precisa, un lider pasionat si oameni care sa lanseze produsul si care sa mentina o conversatie interesanta despre acesta cu piata careia se adreseaza in fiecare zi.

In ce directie crezi ca se indreapta internetul si blogurile in urmatorii ani?
Globul meu de cristal este un pic innorat, dar cred ca vad companii care sunt de-a dreptul inovative, care vor ajunge in top, iar altele care vor cadea. In ceea ce priveste blogurile, vad mai multi scriitori profesionisti care devin bloggeri, vad multi bloggeri care devin scriitori profesionisti si, dincolo de asta, vad mai mult continut de calitate. Acum de-abia am inceput sa punem cunostintele umane pe internet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Hacker,
universal
/business-hi-tech/it/hacker-universal-4074072
4074072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.