Karaoke pe Internet
Internetul nu este tocmai locul unde sa te-apuci sa incredintezi un secret. Dar a te ascunde in spatele unui ID oarecare poate oferi premisa unui concert lipsit de trac.
Internetul nu este tocmai locul unde sa te-apuci sa incredintezi un secret. Dar a te ascunde in spatele unui ID oarecare poate oferi premisa unui concert lipsit de trac.
Daca multe dintre programele de team building folosesc interpretarea vocala proprie a unor melodii cunoscute (karaoke), inseamna ca e o metoda de dezinhibare sau de apropiere de cei din jur. Si daca cea mai mare companie de software pentru divertisment, Electronic Arts, a cumparat saptamana trecuta singshot.com, am putea deduce ca site-ul merita luat in calcul. Partea esentiala a site-ului este ca pune la dispozitia utilizatorilor aproape orice melodie pentru a-i da o interpretare proprie, in timp ce versurile sunt afisate pe ecran. Melodia astfel produsa este in acelasi timp inregistrata pe site sub profilul ales de cantaret si poate fi apoi oricand ascultata. Exista si concursuri de karaoke intre utilizatorii inregistrati, iar melodiilor le pot fi atasate poze sau clipuri video, pentru a sublinia mesajul transmis de muzica. Pentru a-si arata aprecierea fata de talentele online, SingShot realizeaza topuri cu cele mai reusite adaptari, in functie de voturile primite de piesa. Daca este selectata aceasta optiune, site-ul trimite automat notificari atunci cand apar piese noi sau in momentul cand unul dintre vedetele de pe site preferate a mai "lansat" un hit.
Despre site, administratorii lui spun ca este potrivit pentru cei ce au obiceiul sonatelor sub dus, dar au prea mult trac pentru a aparea pe scena - sau pentru cei ce pur si simplu vor sa se amuze ascultand interpretarile amatorilor. Iar sperantele celor care au realizat site-ul sunt de a realiza o nisa la fel de populara cum a fost cea realizata de YouTube si al lui continut video, creat chiar de utilizatori. Asemanarile continua prin faptul ca la cautarea pentru o anumita melodie sunt afisate cele mai ascultate interpretari, dar sunt oferite ca rezultate inclusiv alte piese, cu o linie acustica asemanatoare. Interesant este ca site-ul vrea sa functioneze cu banii obtinuti de la utilizatori. Primele doua saptamani de cantat in fata monitorului sunt gratuite; dupa expirarea perioadei, accesul pentru o luna este taxat cu 5 dolari, iar pentru un an abonamentul costa 10 dolari. Aceasta i-ar putea face sa-si descopere talentele artistice pe cei de la Electronic Arts, care au cumparat site-ul. Suma tranzactiei este secreta, dar daca sistemul de tarifare nu va functiona, ii va face probabil pe cumparatori sa fluiere a paguba.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro