Uitati-va la mine
Tehnologia din ce in ce mai ieftina de transmisie video pe Internet poate face din oricine un protagonist al unui reality show.
Tehnologia din ce in ce mai ieftina de transmisie video pe Internet poate face din oricine un protagonist al unui reality show.
Acum doua luni, americanul Justin Kan, absolvent de Yale, a inceput sa poarte o sapca pe care a atasat o camera video, devenind star al propriului show difuzat pe Internet. Nu exista scenariu, operatori sau regie, e doar viata prin ochii lui Kan difuzata 24 de ore pe zi pe justin.tv, o investitie de 50.000 de dolari. Acum, oricine cu o camera web, un computer si o conexiune la Internet poate sa difuzeze propriul "lifecast" gratuit folosind acest site. De ce ar vrea cineva sa fie urmarit de mii de privitori oriunde s-ar duce si orice ar face e o chestiune separata. Important e ca datorita echipamentelor ieftine si aparitiei catorva servicii gratuite de difuzare pe Internet, barierele tehnologice si cele financiare ce ar putea sta in calea lifecast-urilor dispar. YouTube, blip.tv, SplashCast si multe alte site-uri gratuite de videosharing au creat deja o nisa pentru prezentatori-vedeta amatori. Multi critici insa nu gasesc la fel de captivanta ideea de lifecast. Intr-adevar, in cea mai mare parte a timpului, Justin doarme sau lucreaza in liniste la calculator. Dar multi altii par sa aprecieze aceasta forma de voyeurism acceptat. De la lansarea Justin.tv din 19 martie, traficul de pe site a depasit cu mult majoritatea videoblogurilor. Si incepe sa fie apreciat de cele mai diverse medii care au nevoie de promovare, de la antreprenori care difuzeaza astfel lansari de produse si pana la preoti care incearca sa atraga mai multi enoriasi spre propria biserica. Ideea de a purta o camera video care sa emita nonstop toate intamplarile din viata cuiva nu este noua.
Steve Mann, un programator canadian descris de multe ori drept "primul cyborg din lume", a inceput sa poarte un costum special care trimitea periodic instantanee catre pagina lui web inca din 1994. Atunci, tot echipamentul cantarea cateva kilograme si nu era tocmai genul de costumatie care sa nu fie remarcata. Nici in zilele noastre tehnologia nu este perfecta. Justin trebuie sa poarte in permanenta un notebook care preia wireless semnalul de la camera instalata pe sapca si il transmite prin intermediul retelei mobile a Sprint Nextel. Si nu de putine ori, transmisiunea in direct este intrerupta in zone cu semnal slab. Iar concediul de vara pe care Justin spune ca vrea sa il petreaca in Brazilia va fi complet offline, Sprint neavand acoperire in afara SUA. Aici ar fi avut sanse serioase sa depaseasca recordurile de audienta anterioare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro