Gadget Review: Yoga 720, versatilitate la 360 de grade - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 09 septembrie 2017 556 afişări

Încă de la lansare, seria Yoga a devenit pentru Lenovo un aspect important în bătălia pentru locul întâi în rândul producătorilor de PC-uri, incluzând deopotrivă desktopuri şi laptopuri. Yoga 720 reprezintă o continuare a seriei de produse reuşite, aşa cum au fost anul trecut Yoga Book, Yoga 710 sau Yoga 510.

Laptopurile Yoga au devenit cunoscute în lume, de la lansarea lor în 2012, prin prisma faptului că puteau fi folosite în patru moduri: laptop, tabletă, cort (cu ecranul spre tine), şi tabletă cu suport (cu tastatura în jos).

Lenovo Yoga 720 este un laptop 2 în 1 de 15,6 inchi care aduce îmbunătăţiri vechiului model (710), devenind astfel cel mai mare şi cel mai puternic Yoga de până acum. Modelul pe care l-am testat noi a fost echipat cu un procesor Intel i7 cu o frecvenţă de 2,70 GHz, 16 GB RAM, o placă grafică Intel HD Graphics 620 şi un spaţiu de stocare de 512 GB SSD. Aşadar, performanţa oferită de laptop este una bună, Yoga 720 fiind capabil să ducă sesiuni de editare foto şi video la rezoluţie Full HD fără a avea probleme.

De browsing, editare de texte nici nu mai zic. Totuşi, o să întâmpini probleme în rularea jocurilor video deoarece Yoga 720 este echipat cu o placă video de la Intel ce nu este concepută pentru jocuri video, pentru care este nevoie de mai multă putere de procesare şi mai multă memorie video. Cum ne-a obişnuit, Lenovo oferă o gamă variantă de laptopuri Yoga 720 cu diferite configuraţii. Aşadar, problema jocurilor video se rezolvă cu varianta echipată cu placă video Nvidia GTX 1050. 

Yoga 720 păstrează lookul premium al produselor lansate anterior de producătorul chinez; ca şi modelul precedent, are o carcasă de aluminiu ce arată foarte bine. Construcţia este solidă, iar balamaua care conectează ecranul de restul laptopului este destul de puternică pentru a menţine ecranul stabil atunci când este folosit drept tabletă. Nu este cel mai subţire laptop pe care-l vei vedea, dar nici foarte gros şi arată foarte bine pe orice birou.

Unul dintre lucrurile pe care le observi, văzut şi ca un minus de noi, este lipsa porturilor de conectare. Laptopul are portul de încărcare, un port USB 3.0,un jack audio şi două porturi USB-C. Atât. Fără port HDMI sau unul pentru card reader.

Displayul laptopului este unul plăcut, culorile redate sunt saturate, agreabile, iar consumul media este foarte bun, mai ales că vine la pachet cu o pereche de boxe excelente. Negrul nu este spălăcit, iar scenele întunecate arată foarte bine.

Luminozitatea displayului este destul de puternică pentru a fi folosit în interior, dar în lumina directă a soarelui nu se descurcă la fel de bine. Vizionarea unui film, tolănit pe pat, este o plăcere, deoarece imaginile sunt clare şi contrastante, iar sunetul, procesat de software Dolby, este de calitate. După cum era de aşteptat de la un ecran IPS, unghiurile de vizionare sunt foarte bune, iar imaginile rămân vii chiar şi la unghiuri mai mari de 45 de grade.

Boxele sunt excelente, deşi nu extrem de gălăgioase, şi redau un sunet de calitate. Basul şi înaltele rămân clare şi la volum maxim, laptopul devenind o maşină numai bună pentru consum media, fie că vorbim de filme sau muzică ori editare de clipuri video. De asemenea, cum este dotat cu software Dolby, vine cu setări speciale pentru gaming, filme, muzică.

La capitolul baterie, Yoga 720 se descurcă acceptabil şi o încărcare completă ar trebui să ducă o zi de muncă, fără lucru intens. Producătorul susţine că Yoga 720 are 10 ore de autonomie, însă în condiţii de utilizare normale (scris, browsing, conectat la wi-fi şi luminozitate 75%) te poţi folosi de el cam 7-8 ore. Cu cât îi dai mai mult de lucru, cu atât autonomia scade: o oră şi jumătate de gaming goleşte bateria.

La fel ca şi la versiunile anterioare, tastatul este o plăcere cu Yoga 720: tastele nu sunt înghesuite, fiind şi iluminate. Singurul inconvenient este faptul că tastele pentru săgeţi sunt mici, iar asta e o problemă dacă nu ai cele mai subţiri degete. Touchpadul este fin la atingere şi precis, iar butoanele oferă un feedback satisfăcător.

De asemenea, touchscreenul a înregistrat atingerile cu precizie şi în general nu am avut probleme, însă am observat că unele cazuri atingerile pe bara de start a Windowsului nu erau înregistrate.

Pentru un plus de securitate, Yoga 720 vine şi cu un cititor de amprente pentru a debloca sistemul, dar poate fi folosit şi în diverse aplicaţii precum Dropbox sau poţi confirma cumpărături de la magazinele online partenere.

În concluzie, Yoga 720 este un ultrabook versatil, suficient de puternic pentru majoritatea utilizatorilor, adresându-se în special consumatorilor de media ”on the go“.

CASETĂ TEHNICĂ

PROCESOR INTEL CORE I7-7500U 2.70 GHZ

SISTEM DE OPERARE WINDOWS 10 PRO

PLACĂ VIDEO INTEL HD GRAPHICS 620

MEMORIE RAM 16 GB

SPAŢIU DE STOCARE 512 GB SDD

AUDIO 2X SPEAKERS JBL WITH DOLBY AUDIO PREMIUM

AUTONOMIE BATERIE PÂNĂ LA 10,5 ORE

ECRAN 15,6 INCHI FHD (1.920 X 1.080)

GREUTATE 1,3 KG

PORTURI 2X USB-C, 1X USB 3.0, JACK AUDIO

PREŢ (VARIANTA CU GTX 1050): PESTE 5.000 DE LEI

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.