CE CRED ANALISTII
MIHAIL ION, RAIFFEISEN: "Cred ca pe finalul de an am putea sa asistam la o slabire a leului fata de euro, din cauza deficitului de cont curent care va crea o presiune pe cererea de valuta. N-ar trebui sa ne mire un euro de 37.000 de lei. In privinta capitalurilor speculative, nu cred ca la stabilitatea cursului de acum sunt tentate sa iasa. Nu cred ca vom asista nici la un curs euro sub 35.000, nici peste 37.000. Ca medie pe termen lung, cred ca 36.000 lei per euro reprezinta un echilibru".
RADU CRACIUN, ABN AMRO: "In privinta cursului de schimb al leului, cred ca influenta se va simti mai ales in privinta dolarului, si foarte putin la euro/leu. Putem sa luam in considerare si scenariul in care, spre sfarsitul anului, cursul euro/leu va creste - deficitul comercial nu da semne de imbunatatire, septembrie-octombrie sunt luni caracterizate prin valori mari ale importurilor legate de iarna, investitiile incep sa scada... Acest scenariu lasa sa se intrevada, pe final de an, o posibila depreciere a leului fata de euro. Pot sa imi imaginez un euro de 37.500-38.000 lei, fara sa antreneze o reactie a Bancii Nationale".
BOGDAN MIHOC, HVB BANK: "Este greu de previzionat un curs, intr-o piata in care BNR-ul intervine saptamanal. O privire pe raportul lunar BNR ne arata ce sume cumpara Banca Nationala, chiar daca acestea nu mai sunt publicate oficial".
PLOJHAR MIROSLAV, CESKA SPORITELNA: "Previziunea noastra pentru cursul leu/euro este de 35.500 de lei la finalul acestui an si o apreciere a leului spre 30.000 de lei in 2006".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro