Enrico Perini este italianul care a construit un imperiu de 350 de mil. euro pornind din Carpaţi
Omul de afaceri italian, care a ajuns pentru prima dată în România în urmă cu 19 ani, a construit de la zero un grup de firme ce a ajuns să ruleze în 2009 afaceri de 350 de milioane de euro, având activităţi în şapte ţări din regiune.
Pe când avea 25 de ani, Enrico Perini şi-a petrecut o vacanţă la Poiana Braşov, la schi. Despre perioada de început a capitalismului Perini spunea anterior că acel moment a oferit o oportunitate unică şi multe afaceri au avut de câştigat. Lucra la acea vreme într-o firmă italiană cu 112 angajaţi, iar patronul i-a refuzat o mărire de salariu de 1,5 euro pe zi, ceea ce însemna 45 de euro pe lună. Aşa că în 1992 a hotărât să-şi încerce şansa în România, iar drumul până la dimensiunile afacerii de-acum, care a depăşit graniţele ţării şi are activităţi în alte şase ţări, n-a fost deloc uşor. Investiţia iniţială a fost de 30.000 de euro şi un credit de la furnizorii cu care lucra în Italia; a închiriat un apartament de patru camere în cartierul bucureştean 13 Septembrie şi folosea o cameră ca birou, iar alta ca depozit. A învăţat româna în mai puţin de un an, începând să vorbească "brusc, dintr-odată, deşi nu cred că vorbeam prea bine".
De-atunci, a clădit 13 firme, trei fiind cele mai importante divizii: instalaţii sanitare (Romstal Imex), producţia de ţevi (Valrom şi Valplast) şi comerţ şi service pentru automobile Mercedes-Benz (Autoklass). Anul acesta compania Romstal a investit 230.000 de euro pentru extinderea unui spaţiu din Pipera, care a ajuns la o suprafaţă de vânzare de peste 3.300 mp.
Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro