Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul a inceput cu un un CHIOŞC la Gorjului. Acum au mii de angajaţi şi o afacere de 150 mi. euro
Cristina Timiş - Fondator şi vicepreşedinte Grup Cris-Tim, proprietar şi CEO Clinica Eliade, proprietar şi CEO Casa Timiş • Grup Cris-Tim
Cifră de afaceri (2020, Cris-Tim - mezeluri, lactatele Mugura, gama ready meal, magazine şi distribuţie proprie), Casa Timiş (ospitalitate), Clinica Eliade (medicină integrativă), Ferma EcoFerm, Sensconstruct (construcţii civile şi industriale): ~ 693,7 mil. Lei • Profit: 25,2 mil. Lei • Număr de angajaţi: 2.538
Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:
Am învăţat o dată în plus cât de preţioasă este viaţa şi cât de important este să ne amintim în fiecare clipă să fim recunoscători pentru fiecare aspect din viaţa noastră - fie că e vorba de o lecţie, de o experienţă care ne pune la încercare, de provocări, dar mai ales de imensele binecuvântări prin oameni sau stări de viaţă, pe care le trăim zi de zi şi pe care am uitat să le preţuim. Am învăţat o dată în plus, recunoştinţa şi iubirea infinite faţă de tot ceea ce trăiesc!
Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:
În ultimul an, ca de altfel în toată viaţa mea, atât antreprenorială, cât şi personală, cea mai importantă decizie a fost să merg mai departe indiferent de ceea ce ne oferă exteriorul, care nu este în controlul nostru. Pe de altă parte, interiorul nostru, care este cu totul în controlul şi în alegerea noastră, oferă întotdeauna cea mai bună cale - de la şoaptă la strigăt.Tot în acest an, mi-am consolidat credinţa în a-mi crea o lume paralelă care reprezintă o formă de autoconservare şi un mare sprijin în a transcende realitatea, reuşind astfel să menţin un cuplu mental-emoţional sănătos. Acceptarea, urmată de ajustare, adaptare, reinventare, transformare rapidă şi continuă sunt cele mai valoroase resurse care mă susţin să merg mai departe, indiferent de ce crize aş traversa. Puterea noastră interioară e fără limite şi aşteaptă să o descoperim şi să o manifestăm în fiecare clipă.
CITESTE SI:
Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:
Chiar pot să afirm cu mare bucurie şi mândrie că mi-am ţinut echipele motivate. Am reuşit să determin încredere şi motivaţie pentru că am fost alături de ei cu toată fiinţa şi energia mea - la nivel mental, emoţional, fizic şi material. Şi desigur, cel mai important, prin comunicare deschisă în permanenţă. Echipele pe care le conduc nu sunt executanţi ai viselor mele, ci oamenii cu suflet, idei, imaginaţie, creativitate alături de care şi împreună cu care îmi aduc visele în realitate. În toată perioada de stare de urgenţă, toată echipa a făcut zilnic, timp de o lună şi jumătate, cursuri online de comunicare, gastronomie, proceduri şi excelenţă în ospitalitate. Pe parcursul întregului an, am pregătit viitorul - prin cursuri de dezvoltare profesională, am consolidat şi am înflorit echipele, alăturând noi co-echipieri contrar situaţiei din piaţă unde o mulţime de oameni au rămas fără joburi, ceea ce a oferit echipei o mare încredere şi siguranţă, sentimente la care toţi râvnim, sentimente care sunt energizante şi dătătoare de sănătate.
Work from home sau de la birou? Din observaţiile mele, ca proprietar de business şi antreprenor, care n-a încetat nicio zi să fie în mijlocul oamenilor, am remarcat dorinţa lor profundă de a trăi normal şi liber - indiferent ce înseamnă normalitatea şi libertatea pentru fiecare. Aşadar, «work from home sau de la birou?» - alegerea e important să fie liberă şi personală.
Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:
Există în viaţa mea câteva locuri care sunt sursa mea de energie - atât nonfizice, cât şi fizice.
Locul primordial este sufletul meu - pe care deja, de foarte mulţi ani, am învăţat să îl prioritizez, să-l ascult, să-l onorez şi să-l urmez!
Al doilea loc de suflet - Clinica Eliade - clinică de medicină integrativă căreia i-am dat viaţă în urma cu 6 ani, un spaţiu unic, unde am alăturat toată călătoria mea exploratoare şi experienţială în lumea medicinii alternative, unde am alăturat cea mai vastă paletă de terapii alternative şi complementare. Cred că nu e zi în viaţa mea în care să nu spun „cum aş fi făcut faţă ritmului vieţii mele trăite într-o alertă continuă, cu un nivel înalt de stres, în fiecare zi, de 30 de ani încoace, fără aceste soluţii naturale, noninvazive, extraordinare, oferite de medicina alternativă”.
Bineînţeles, acasă la Casa Timiş, un loc de vis, cel mai tânăr proiect din viaţa mea în domeniul ospitalităţii, unde energia naturii pure şi unice pe care o respir acolo, îmi relevă şi mă învaţă în fiecare zi, mai ales în situaţia actuală, cât de firesc natura îşi continuă ciclul vieţii indiferent de obstacolele întâlnite.
Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:
Nu pot să spun că am o persoană anume. Mă inspiră personajul colectiv - indiferent cine face parte din el şi care este reprezentat de oamenii care păstrează bucuria vieţii indiferent prin ce trec, mă inspiră şi, mă învaţă zilnic nefericitul care poate nu are ce pune pe masă, dar acesta nu îşi revarsă necazul pe nimeni şi mai mult acceptă viaţa cu tot ce vine şi încă găseşte puterea interioară să vadă binele şi frumosul în jur, care arată adevărata rezistenţă în faţa crizelor vieţii. Mă inspiră bunul simţ, integritatea şi autenticitatea, vulnerabilitatea, exprimarea liberă, bunătatea şi modestia, pe care am observat că oamenii cu adevărat valoroşi le manifestă în modul cel mai natural.
Putere vs. feminitate:
Mă bucur că aţi menţionat putere, pentru că eu cred că femeia emană şi manifestă putere şi bărbatul manifestă mai mult forţă. Există o diferenţă vitală între acestea două - aceea dintre a fi înfricoşat, emoţie determinată de forţă şi aceea de a fi inspirat, emoţie determinată de putere. Aşadar nu feminitate vs. putere ci feminitate şi putere, empatie şi detaşare, compasiune şi răceală, blândeţe şi severitate, răbdare şi enervare, înţelepciune şi naivitate, acţiune, joacă, dăruire, dar şi grija de sine, gingăşie, fermitate, susţinere, dar şi împuternicirea celuilalt...Yin şi Yang, umbră şi lumină... toate fac parte din noi şi negarea oricăreia duce de la reprimare şi la desfiinţare de sine. Din păcate, din cauza stereotipurilor de gen şi credinţelor limitative cu care am crescut sau cu care am fost educaţi, s-a creat o separare între ce «ar trebui» să manifeste o femeie şi ce «ar trebui» să manifeste un bărbat.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro