Arta pe care nu ştii cum să pui preţ

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 septembrie 2017 165 afişări

Pe măsură ce tehnologia avansează, se transformă şi arta, apărând lucrări care utilizează realitatea virtuală. Există deja muzee şi galerii cum ar fi Muzeul de Artă Modernă de la New York ori Muzeul Whitney de Artă Americană din acelaşi oraş sau Faurschou Foundation la Veneţia care expun asemenea lucrări, pe care vizitatorii le pot admira cu ajutorul unor echipamente speciale, scrie CNN, şi chiar şi colecţionari care le-ar dori în colecţia lor.

Arta pe care nu ştii cum să pui preţ

Apar însă probleme legate de stabilirea preţului de vânzare al unor asemenea lucrări, pe care pentru moment piaţa nu prea ştie unde să le încadreze, la lucrări de artă video sau la sculpturi?

Pe lângă opera în sine, mai trebuie luat în calcul şi echipamentul care permite vizualizarea ei, care trebuie să includă actualizări pentru ca posesorul să se poată bucura de ea oricând. Lucrările de artă virtuală variază în prezent de la 2.500 la 6.500 de dolari pentru un artist începător la 100.000 sau chiar 300.000 de dolari pentru artişti cunoscuţi, afirmă experţii specializaţi în acest tip de artă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
pret,
refuz,
pui,
lucrari,
muzeu,
virtual,
ajutor,
avansare,
cnn,
colectie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.