Plăcinte poale-n brâu, dansuri balcanice şi turtă-dulce la Muzeul Satului

Postat la 27 iunie 2012 38 afişări

În calendarul popular, ziua de 29 iunie, sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel sau Sânpetru marchează miezul verii agrare şi perioada secerişului.

În tradiţia populară, Sânpetru apare fie ca personaj pământean, fie ca divinitate celestă. Ca pământean se ocupă cu agricultura, creşterea animalelor şi pescuitul iar ca sfânt, Dumnezeu îi încredinţează porţile şi cheile Raiului, unde împarte hrană hrană animalelor sălbatice, fierbe grindina pentru a o mărunţi prin topire şi a deveni mai puţin periculoasă.

Timp de trei zile (29 iunie - 1 iulie), Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" va fi gazda grupurilor şi ansamblurilor folclorice româneşti, dar şi a ansamblurilor grupurilor etnice din România: turcii, albanezii, ucrainienii, ungurii, evreii şi grecii. Vizitatorii se vor putea delecta cu cozonaci şi poale-n brâu, plăcinte cu brânză sau turtă-dulce.

Programul va cuprinde datini şi obiceiuri specifice sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, demonstraţii ale meşteşugarilor, lansări de carte şi CD-uri, muzică veche şi medievală, folclor autentic românesc, momente de istorie a Bucureştilor cu Teatrul Masca, dar şi o expoziţie a sportului naţional românesc, oina.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/placinte-poale-n-brau-dansuri-balcanice-si-turta-dulce-la-muzeul-satului-9784720
9784720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.