Cum arată industria IT a României, în 2018, după schimbările fiscale

Autor: Florin Casota Postat la 20 martie 2018 693 afişări

Entuziasmul generat de ultimele inovaţii din industria IT va continua în 2018 şi, pe fondul unor aşteptări tot mai mari, se va pune mai mult accent pe valoarea comercială, securitate şi transparenţă, arată o analiză a companiei româneşti EXE Software. Conform cercetărilor interne, creşterea globală a industriei IT se va situa în jurul cifrei de 5-7%

Cum arată industria IT a României, în 2018, după schimbările fiscale

Tehnologiile populare, în acest an, sunt Internet of Things şi Cloud Computing, iar trendul de a migra aplicaţii în Cloud duce la o creştere a cererii de dezvoltatori specializaţi pe acest tip de tehnologii, respectiv Azure sau AWS.

În ţara noastră, date fiind schimbările fiscale din acest an, în mediul de business românesc ne aşteptăm la o perioadă de acomodare şi o atitudine rezervată, când vine vorba despre investiţii.  Totuşi, în IT, pe fondul evoluţiei globale continue, planurile generale ale companiilor româneşti  vizează creşteri în zonele de web şi business intelligence, retenţia clienţilor, extinderea pe noi pieţe, mărirea echipei, îmbunătăţirea mediului de lucru, eficientizarea proceselor interne de business, adoptarea de noi tehnologii şi inovarea şi dezvoltarea de noi produse.

EXE Software, companie cu 16 ani de experienţă în domeniul IT, îşi propune, pentru 2018, să depăşească creşterea cifrei de afaceri de anul trecut, cu 14,4% mai mare faţă de 2016.

Dacă, în ultimii doi ani, numărul oamenilor din compania EXE Software a crescut cu 20%, în 2018 continuă recrutarea angajaţilor, urmărindu-se dezvoltarea echipelor de web development, cu roluri de full stack developers, software testers şi consultanţi de business intelligence, dar şi creşterea echipelor de vânzări şi analiză de business, pentru a susţine activitatea noilor proiecte.


 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.