Medicai | Medicai Tumor Board pentru pacienţii ucraineni
Medicai este platforma digitală ce permite colaborarea dintre doctori şi pacienţi pe investigaţii imagistice şi documente medicale, tot procesul fiind realizat în cloud în timp real. Prin Medicai Tumor Board, datele imagistice pot fi apoi accesate de către echipa clinicii sau spitalului, atât din locaţiile existente, cât şi de la distanţă, printr-o aplicaţie web sau prin aplicaţia mobilă.
Descrierea inovaţiei:
Proiectul tehnologic Medicai Tumor Board pentru pacienţii ucraineni a facilitat organizarea unor comisii multidisciplinare care a ajutat medicii de pe două continente să colaboreze pentru a trata pacienţii oncologici ucraineni refugiaţi după invazia Rusiei. Principalele obiective ale proiectului au fost oferirea de tratamente de urgenţă pentru ucrainenii bolnavi de cancer, stabilirea unui sistem fluid şi linii de comunicare în care îngrijirea să poată fi împărţită între mai multe centre şi ţări, iar pacienţii să fie triaţi în funcţie de nevoile lor. Platforma Medicai Tumor Board a facilitat partajarea dosarelor medicale, discutarea şi dezvoltarea planurilor de tratament şi oferirea pacienţilor acces la dosarele lor medicale şi posibilitatea de a-şi urmări progresul.
Pacienţii îşi pot face gratuit cont pe platformă şi îşi pot stoca acolo, gratuit, toate documentele medicale (imagini de la RMN-uri, CT şi PET – CT, foi de diagnostic, reţete etc.). Dacă vor opinia unui anumit specialist, pacienţii au posibilitatea să selecteze o parte din documentele din platforma Medicai şi să genereze un link pe care să-l trimită medicului. Iar medicul, cu un simplu click pe link, va putea accesa toate documentele.
Elementul de noutate:
Prin intermediul tehnologiei şi dezvoltării Tumor Board, le-a fost facilitată clinicilor şi spitalelor crearea de noi coridoare digitale prin care datele circulă în siguranţă în beneficiul pacienţilor şi al medicilor. Pacientul are acces mult mai rapid la tratamentul adecvat, prin dezvoltarea de noi căi digitale prin care acesta împreună cu medicul din teritoriu şi specialistul pot colabora rapid. Concret, un grup de experţi pentru anumite afecţiuni cronice sau rare este la un click distanţă de un specialist local sau de pacient. Colaborarea cu experţi se face eficient şi într-un mod sigur, conform HIPPA şi GDPR. În acest fel, timpul scurs de la suspiciune la diagnosticare este scurtat foarte mult.
Efectele inovaţiei:
Proiectul Tumor Board pentru pacienţii ucraineni dezvoltat de Medicai a facilitat organizarea unor comisii multidisciplinare care au ajutat medicii de pe două continente să colaboreze pentru a trata pacienţii oncologici ucraineni refugiaţi după invazia brutală a Rusiei. Principalele obiective ale proiectului au fost oferirea de tratamente de urgenţă pentru ucrainenii bolnavi de cancer, stabilirea unui sistem fluid şi linii de comunicare în care îngrijirea să poată fi împărţită între mai multe centre şi ţări, iar pacienţii să fie triaţi în funcţie de nevoile lor. Platforma Medicai a facilitat partajarea dosarelor medicale, discutarea şi dezvoltarea planurilor de tratament şi oferirea pacienţilor acces la dosarele lor medicale şi posibilitatea de a-şi urmări progresul. Începând cu aprilie 2022, au fost încărcate pe platforma Medicai datele imagistice ale pacienţilor oncologici din Ucraina, au fost traduse şi au fost întocmite rapoarte medicale pentru fiecare pacient. „Prin proiectul Tumor Board am reuşit să atingem vieţile pacienţilor oncologici care nu ar fi avut altă opţiune de a căuta tratament şi suntem cu adevărat mândri că am făcut parte din acest proiect”, spune Mircea Popa, CEO al Medicai şi iniţiatorul acestui proiect.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro