Sunete din cutia Pandorei
Cutia Pandorei se deschide comunitatilor sociale. Pe site-ul serviciului de muzica online, oricine isi poate crea acum un profil pentru a intra in legatura cu persoane pasionate de acelasi gen muzical.
Cutia Pandorei se deschide comunitatilor sociale. Pe site-ul serviciului de muzica online, oricine isi poate crea acum un profil pentru a intra in legatura cu persoane pasionate de acelasi gen muzical.
De multe ori, muzica ascultata pe Internet trebuie sa fie fie platita, fie preluarea este gratuita, dar site-ul nu are acordul caselor de discuri pentru a difuza muzica respectiva. Solutia gasita de Pandora a fost originala. A facut o baza de date cu toate melodiile care sunt suficient de vechi pentru a nu mai fi purtatoare ale drepturilor de autor sau in cazul carora s-a primit acordul autorilor pentru a fi ascultate gratuit.
Iar atunci cand o melodie cautata nu se afla in aceasta lista, vizitatorilor le sunt propuse alte melodii cu o linie melodica foarte asemanatoare. Acum aproape sapte ani, un grup de muzicieni si ingineri software pasionati de muzica au venit cu o idee considerata ciudata la vremea aceea, de a analiza muzica, bit cu bit, si de a organiza toate melodiile ultimilor 60 de ani pe diverse categorii, in functie de cateva sute de criterii. Dupa o munca titanica, in care mai mult de 300.000 de melodii au trecut prin filtrul celor de la "Music Genome Project", fiecare cantec in parte fiind analizat intr-un timp mediu de 20 de minute, Pandora s-a impus printre internauti ca o metoda simpla prin care pot asculta melodiile artistilor preferati.
Recent, administratorii site-ului au adaugat cateva noi optiuni, in consens cu tendinta generala catre crearea de comunitati online si grupuri de utilizatori. A fost un pas asteptat, pentru ca numarul utilizatorilor a crescut de la nici doua milioane, in mai 2006, la 4,5 milioane de utilizatori inregistrati in prezent - o baza de utilizatori care reprezinta o comunitate mai mare decat multe alte retele sociale online. Practic, ce s-a adaugat recent au fost cateva functii care permit afisarea genurilor muzicale preferate ale unui anumit utilizator, datele publice ale acestuia si un spatiu in care utilizatorii pot comunica intre ei. La buna auditie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro