Care sunt dezavantajele falimentului?
Principalul dezavantaj este legat de imagine. Odata declarat un faliment, imaginea in piata, dar si in ochii viitorilor creditori, devine mai sensibila. Influenta pe verticala. Daca prin faliment au avut loc schimbari importante in cadrul unui sector economic sau daca apar probleme majore sociale, compania poate sa se confrunte cu o reintrare foarte dificila pe piata.
Asumarea raspunderii trebuie avuta in vedere in momentul declansarii falimentului. Daca in urma analizei dosarului sau a declaratiilor tertilor instanta ajunge la concluzia ca ca administratorii firmei nu au facut toate eforturile pentru a evita starea de faliment, se pune problema unei eventuale atrageri a raspunderii, fie patrimoniale, fie chiar penale pentru membrii organelor de conducere. Administratorii societatii pot fi acuzati de bancruta frauduloasa, abuz de incredere, inselaciune, iar practicianul in insolventa poate fi acuzat de delapidare.
Falimentul unei societati prezinta mai multe dezavantaje pentru cei care au de recuperat datorii: creditorii care au imprumutat societatea fara a lua garantii pot ajunge sa nu isi recupereze nimic din sumele acordate ca imprumut. Creditorii privilegiati (bugetarii, garantatii) pot recupera ceva in masura in care exista bunuri suficiente pentru a se acoperi creantele.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro