TOTI OAMENII GUVERNATORULUI
Mugur Isarescu are in fata patru obiective in acest al treilea mandat: trecerea la leul greu, tintirea inflatiei, liberalizarea pietei financiare si reducerea dobanzilor.
Mugur Isarescu are in fata patru obiective in acest al treilea mandat: trecerea la leul greu, tintirea inflatiei, liberalizarea pietei financiare si reducerea dobanzilor. El spera ca va reusi de data asta sa reduca inflatia pana la un nivel de 2-3% la sfarsitul anului 2008, un obiectiv extrem de ambitios. De asemenea va trebui sa faca fata fluctuatiilor cursului de schimb care vor urma o data cu deschiderea pietei financiare. Iata, in continuare, oamenii pe care poate conta.
SUPRAVIETUITORUL
1. MUGUR ISARESCU 55 DE ANI, AL TREILEA MANDAT
Cel mai longeviv demnitar de dupa 1989
GUVERNATOR A terminat ASE Bucuresti, Facultatea de Relatii Internationale si a lucrat apoi la Institutul de Economie Mondiala. Inainte de revolutie, a participat la cursuri in strainatate in Statele Unite.
Imediat dupa 1989 a fost trimis ca reprezentant comercial al Romaniei la ambasada din
2.
PRIM-VICEGUVERNATOR A terminat ASE Bucuresti - Facultatea de Finante si Contabilitate si a lucrat la Directia Generala de Control de Stat Bucuresti. In 1992 este numit ministru al finantelor in guvernul Vacaroiu. Nu a fost adeptul unei privatizari rapide si a sustinut mentinerea unei implicari ridicate a statului in economie. A fost deputat PSD, iar in ultimii ani a fost membru in CA al BCR, pentru ca in 2004, pentru cateva luni, sa fie presedintele comitetului de supraveghere BCR. Influent membru al partidului de guvernamant, este unul dintre fidelii presedintelui Ion Iliescu.
TEHNOCRATUL
3. CRISTIAN POPA 40 DE ANI, AL DOILEA MANDAT
VICEGUVERNATOR A terminat ASE, Facultatea de Comert. Este cel mai tanar membru al conducerii, dar in ciuda acestui lucru are cunostintele cele mai vaste in toate domeniile, in special in economie. Inainte de a fi numit in 1998 viceguvernator, a fost consilier al lui Isarescu. Vorbeste la perfectie engleza si franceza. Este un foarte bun negociator in relatiile cu organismele internationale. Influenta lui in BNR, a crescut in timp, avand in vedere ca este responsabilul politicii monetare. Este considerat unul din cei care ar putea sa preia conducerea Bancii Nationale dupa Isarescu.
CAMARADUL
4. EUGEN DIJMARESCU 56 DE ANI, PRIMUL MANDAT
VICEGUVERNATOR A terminat ASE Bucuresti, Facultatea de Relatii Internationale. A lucrat la Institutul de Economie Mondiala, unde a fost chiar coleg de birou cu Mugur Isarescu. Inainte de revolutie, a beneficiat si el de studii postuniversitare in SUA si
- MEMBRII CA
5. SILVIU CERNEA: 54 de ani, al treilea mandat. A terminat Facultatea de Stiinte Economice din
6. AGNES NAGY: 47 de ani, al doilea mandat. A terminat ASE, Facultatea de Cibernetica. Este profesor la Targu-Mures si Cluj si este sustinuta de UDMR.
7. NAPOLEON POP: 59 de ani, primul mandat. A terminat ASE, Relatii Economice Internationale. A lucrat la Institutul de Economie Mondiala, a fost de doua ori secretar de stat intre 1990-1994; a fost director general al WTC Bucuresti si ministru consilier la Ambasada Romaniei la
8. VIRGIL STOENESCU: 57 de ani, primul mandat. A terminat ASE, Facultatea de Comert Exterior, a fost bursier al Institutului de Comert Exterior din
9. MARIA ENE: 51 de ani, primul mandat. A terminat ASE Bucuresti, Facultatea de Contabilitate. Inainte de 1989 a lucrat la Stizo - trustul de lucrari speciale, structuri si izolatii. Intre 1990-1999 a lucrat la Bancorex, la Directia contabilitatii externe. Ea a fost sustinuta de PRM pentru acest post.
- Directorii cei mai importanti
Ei sunt alaturi de guvernator de mult timp, iar pozitia lor conteaza in luarea deciziilor. Atunci cand Nicolae Cinteza era pe cale sa devina in mod ironic vinovat de frauda de la BRS, Isarescu nu a ezitat sa iasa si sa-l apere.
- TEODOR BUFTEA: Seful Directiei de Politica Monetara. Influenta lui este considerabila, fiind in BNR de mai mult de un deceniu. E "vioara intai" intre directorii BNR si unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai guvernatorului.
- NICOLAE CINTEZA: Responsabil cu supravegherea bancara - stie tot ce misca in sistem, fiind unul dintre cei mai puternici oameni din BNR. Nu exista presedinte de banca care sa nu-i raspunda la telefon.
- LIA TASE: Director al Directiei de Operatiuni de Piata (interventiile BNR pe piata monetara si pe cea valutara), ea raspunde direct de administrarea rezervei internationale, fiind cu ochii pe cele 10 miliarde de euro aflate in vistieria Bancii Nationale.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro