Povestea româncei care nu a muncit nici măcar o zi din viaţă pentru alţii: "Suntem singura companie care face asta"

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 august 2013 10830 afişări

La 38 de ani, Oana Simon conduce Novei Medical din Bacău, o companie pe care a înfiinţat-o în 2007 împreună cu soţul său. Novei Medical produce dispozitive pentru analize medicale: cutii petri (pentru analize de sânge), cutii de înţepătoare (dispozitive în care se strâng deşeurile medicale), urocultoare şi coprocultoare.

"Este singura companie din România care face astfel de produse la noi în ţară cu materiale aprobate de UE", spune Oana Simon, care adaugă că principalii clienţi sunt clinicile şi spitalele. Firma se luptă mai ales cu produsele din China, iar Oana Simon spune că „am vrut să-mi demonstrez că şi în România se pot construi afaceri serioase în domeniul producţiei de dispozitive medicale de orice tip şi că producătorii români pot să câştige o poziţie importantă în această piaţă, în defavoarea produselor «fabricate în alte ţări» într-o manieră mai greu de verificat din punct de vedere calitativ„.

Pe parcursul întregii cariere a acumulat experienţă în antreprenoriat, deţinând în toate companiile în care a lucrat acţiuni, împreună cu soţul său. În 1995, a preluat funcţia de manager într-o societate ce deţinea magazine de imprimate tipizate în Bacău. În câţiva ani, compania s-a extins şi a preluat o tipografie. 

„Până în 2005, când am început construcţia unei fabrici de mase plastice, am lucrat în domeniul papetăriei şi tipografiei şi am învăţat să fac toate lucrurile de la zero. Ştiam cum să gestionez un business, care sunt lucrurile de care trebuie să mă feresc, dar încercam să descopăr şi domeniul în care lucrez acum.

La acea vreme era complet diferit." Ea povesteşte că într-o afacere de producţie momentele dificile sunt dese, dar cel mai complicat aspect este „al deblocării plăţilor de la spitalele de stat cărora le livrăm marfa. Suntem mulţumiţi de relaţia cu spitalele, numai că este extrem de dificil să te dezvolţi, să investeşti permanent şi să faci lucrurile la un nivel superior, dacă banii sunt blocaţi timp de luni de zile".

Peste zece ani se vede având aceleaşi responsabilităţi, dar „într-un moment în care piaţa s-a aşezat, plăţile se fac în termene corecte, iar compania pe care o conduc să-şi păstreze poziţia de lider de piaţă în acest domeniu, cu un număr mult mai mare de clienţi şi mult mai multe produse în portofoliu".

FUNCŢIE director general
VÂRSTĂ 38 de ani
ACŢIONARIAT 100 % Mihai Simon
CIFRĂ DE AFACERI 2012 1,7 mil. euro
CIFRĂ DE AFACERI 2011 1,5 mil. euro
ANGAJAŢI 23


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/povestea-romancei-care-nu-a-muncit-nici-macar-o-zi-din-viata-pentru-altii-suntem-singura-companie-care-face-asta-11230996
11230996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.