Ciucă, de Ziua Memoriei Victimelor Comunismului: Să le explicăm tinerilor ce a însemnat dictatura
Premierul Nicolae Ciucă spune că tinerii şi copiii trebuie să ştie cât rău a însemnat dictatura şi să cunoască meritele şi jertfa celor care au făcut posibilă libertatea de astăzi, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Memoriei Victimelor Comunismului şi Zilei Victoriei Revoluţiei Române.
„Această perioadă a anului poartă, de 33 de ani, amprenta schimbării radicale de direcţie a României, de la regimul totalitar la democraţie. Comemorăm victimele comunismului, pe toţi cei care au trecut prin suferinţe de neimaginat în temniţele comuniste, supuşi abuzurilor unui regim totalitar care a întunecat istoria României timp de aproape cinci decenii. S-au opus acestei experienţe brutale şi criminale a istoriei cu preţul propriei libertăţi sau chiar al vieţii. Curajul de a se opune oprimării comuniste şi sacrificiul lor au menţinut vie speranţa românilor în libertate şi democraţie, care avea să se împlinească în Decembrie 1989, prin victoria Revoluţiei Române şi a libertăţii”, spune Nicolae Ciucă în mesaj.
Acesta susţine că cei care au trăit acele momente de răscruce ale istoriei noastre au datoria să le explice noilor generaţii că dictatura a însemnat frică, lipsuri, cenzură, opresiune şi încălcarea libertăţilor fundamentale.
„Toate acestea nu trebuie uitate şi nu trebuie să mai revină vreodată în soarta acestui popor. Tinerii şi copiii de astăzi trebuie să ştie cât rău a însemnat acea pagină a istoriei noastre şi să cunoască meritele şi jertfa celor care au făcut posibilă libertatea noastră de astăzi, a celor care nu s-au lăsat intimidaţi de opresiunea comunistă şi au adus victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, victoria libertăţii împotriva dictaturii”, a adăugat premierul.
Acesta susţine că faptul că de anul şcolar viitor elevii pot studia în anii de liceu ca materie opţională „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” vine ca o minimă reparaţie morală pentru eroii cunoscuţi şi necunoscuţi ai schimbării de regim de acum 33 de ani.
„Sper, din tot sufletul, că vor fi cât mai mulţi elevi interesaţi de această nouă curriculă şcolară şi cât mai mulţi părinţi care îşi vor încuraja copiii să opteze pentru a o studia. Cunoscând firul evenimentelor din Decembrie 1989 şi cauzele care au declanşat revolta populară la nivelul întregii ţări, copiii şi adolescenţii de azi vor şti cu siguranţă în viitor, când va veni rândul lor să gestioneze România, să menţină parcursul democratic pe care românii l-au ales fără ezitare după răsturnarea regimului totalitar. Martirilor Revoluţiei Române şi tuturor celor care au avut de suferit în perioada de dictatură comunistă le datorăm libertatea de care ne bucurăm astăzi. La rândul nostru, se cuvine să le mulţumim prin grija pe care o avem pentru România şi pentru consolidarea procesului democratic în care ne-am angajat odată cu răsturnarea dictaturii comuniste. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi toate victimele dictaturii comuniste!”, a transmis şeful Guvernului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană